Prishjet në Himarë, reagon Omonia: Po dëmtohet demografia e komunitetit helen

Postuar në 28 Janar, 2016 11:24

Dega e Omonias në Himarë ka reaguar ndaj prishjeve të Inepktoriatit Kombëtar për Mbrojtjen e Teritorit, duke i quajtur këto veprime të kundraligjshme dhe që kanë vetëm një qëllim: të dëmtojnë në mënyrë të përsëritur dhe të pakorrigjueshme veprimtarinë ekonomike dhe demografinë e komunitetit helen në Himarë. "Mosvënia në dispozicion e dokumentacionit të plotë për informimin tregon qartë se prapa shprehjes “Investime për turizmin” fshihen mendime dashakeqe të qeverisë që kanë si qëllim vetëm dëmtimin e veprimtarisë ekonomike dhe shoqërore të objekteve që janë në pronësi të individëve që i përkasin komunitetit helen, sikurse ndodhi edhe në Dhërmi në vitin 2014 ku u prishën 7 objekte, megjithëse me leje ndërtimi"-thuhet në deklaratë. Sipas Omonias, të gjitha këto ndodhin në një kohë kur deputeti i zonës Koço Kokëdhima, njeriu i besuar dhe fuqiplotë i Kryeministrit Rama, ndërton pa leje mbi 5 objekte me impakt mjedisor negativ për turizmin. Dega e PBDNJ dhe OMONIA-s në Himarë i bëjnë thirrje Kryeministrit e njëkohësisht i kërkojmë ndërhyrjen opozitës dhe organizatave ndërkombëtare të marrin iniciativat e duhura për të frenuar investimin në fjalë i cili kryhet vetëm për interesa të ngushta ekonomike dhe fsheh qëllime të mbrapshta ndaj komunitetit himarjot dhe propozojmë se një investim i tillë duhet t’i nënshtrohet një diskutimi të gjerë me qytetarët dhe grupet e interesit në qytetin e Himarës.

Comments

Submitted by Autotonus (not verified) on

Ketyre grekofileve, eshte t'u tregosh mire, kufirin tek thana.
Ketyre OMONJAKEVE, MEGAVE, BOLLHANOVE, DULHANOVE, etj, duke qene se jemi ne demokraci, ku e drejta e fjales eshte e pa kufizuar, meritojne t'u themi : "PIRDH, PIRDH SE LIROHESH", mbase u ben mire.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.