Intervista/“Pyesni Lu se kush do shkojë në burg. Nuk ka ministra të korruptuar"

Postuar në 13 Janar, 2016 00:01

Edi Rama ka folur në “Studio e Hapur” të Eni Vasilit në News24. Kryeministri u është përgjigjur shumë pyetjeve që lidhen me debatin politik të ditës. Më poshtë një pjesë nga intervista:

...

Kemi 60 minuta për akuza për mediat

Jo akuza, por nëse ju keni gjithë lirinë për të akuzuar politikën shqiptare, unë kam lirinë të akuzoj median shqiptare për një mediokritet alarmant. Unë kam opinionin tim dhe nuk më ndalon kush ta shpreh. Pavarësisht se kam respekt për të gjitha mediat. Qysh se jemi në qeveri nuk ka një pronar medie ose një gazetar që të thotë se unë kam vështirësi për shkak të linjës time editoriale. Unë kam thënë që bota shqiptare mediatike është e mbushur me këneta. Në tërësi media shqiptare, sidomos elektronikja ka krijuar shumë vlerë, por nga pikëpamja e cilësisë së shërbimeve ndaj publikut është mizerabël.

Unë jam përfaqësuese e mediave, nuk jam këtu për të kontestuar.

Ju nuk keni pse ta kontestoni ju zgjidhni ta vendosni veten në toka të thata. Unë e kam dëgjuar shumë nga ju që kur dalin jashtë thonë se ashtu është.

Ka pasur disa zhvillime dje, duket se totalisht mungon konsensusi me opozitën. Basha tha ‘Rama e hoqi maskën, zhbëri kompromisin për të çimentuar kapjen e drejtësisë’. Cila është loja që po luhet?

Loja që po luhet, dhe në rastin e lojtarit në fjalë, është sa herë që sfondi ka qenë bardh e blu, me atë draprin. Kam qenë dhe jam dhe do mbetem i bindur se procesi që kemi organizuar është shembullor. Këtë se them vetëm unë, por partnerët tanë dhe për këtë kemi marrë vlerësime, dhe unë po ashtu. Dhe nga homologët e mi, ku është folur për reformën në drejtësi, jemi vlerësuar. Është një proces shembullor, me një grup ekspertësh të nivelit të lartë dhe më vjen keq dhe ndihem keq para tyre, pasi gojët e shthurura që bëjnë punën e tyre të përditshme i kanë anatemuar, pasi në njohjen time ata janë persona që nuk e kanë kapërcyer një ditë të vetme derën e PS dhe portën e politikës. Janë ekspert shqiptar që janë përzgjedhur si më të mirët, ka qenë e hapur tryeza e ekspertëve, Ata kanë ardhur si kofini pas të vejturit (anëtarët e PD). Është bërë një analizë e sistemit, që është shembullore dhe ne me atë analizë kemi prodhuar në Bruksel e Uashingtoni seriozitetin për të bërë këtë reformë. Ky është një gur themeli. Është çuar drafti në Venecia e për ë marrë mendimet. Reformën në drejtësi e kanë pretenduar të tjerët, por se kanë bërë. Ajo është historike. Çfarë kam thënë: Është Venecia që ne duhet të biem dakord për të gjetur konsensusit.

Sa i takon kërkesën së opozitës për votimin me 2/3?

Na kërkohet konsensusi, dhe na vihet kushti me 2/3. Ça është kjo shumicë, që na u dashka edhe për zgjedhjen e kreut të dhomës së noterëve. Unë nuk e kam lexuar as nenin 55, e as gazetën 55. Me vetëdije të plotë kam thënë se politikanët e kanë bërë çorap sa herë i kanë hyrë kësaj pune, dhe ndaj duhet që kjo t’i besohet ekspertëve tanë dhe atyre ndërkombëtarë. Le t’i lëmë ata të na propozojnë një produkt. E shoh këtë diskutimin, jo i ra maska jo po kush. Nuk e kuptoj kujt i ra maska, kush ka maska. Shqiptarët e dinë këtë. Madje edhe kjo shumicë 3/5 sesi më duket. Ne po bëjmë ndryshimin e Kushtetutës, pasi ne edhe Presidentin e zgjedhim me shumicë të thjeshtë. Kur kemi qenë në opozitë i propozuam qeverisë votimin me 3/5, unë edhe aterë e kam kundërshtuar argumentin. Edhe pse mendoj se nuk është gjëja më e zgjuar që mund të bëjmë për të ardhmen, prapë 3/5 është mirë.

Këto sisteme kanë edhe mekanizmat e tyre të zhbllokimit?

Unë nuk këmbëngul në asgjë. Unë nuk kam folur fare. Unë po bëj vetëm komente për ato që dëgjoj. Unë do flas vetëm pasi të flasë Komisioni i Venecias. Në duhet të lëmë të përfundojë ky proces si është nisur, e të marrim edhe opinionin përfundimtar të Komisionit të Venecias. Pastaj do të flasë edhe vullneti politik.

Lidhur me nenin 55?

Jemi PS, LSI dhe PDIU që i është bashkuar koalicionit të fundmi. Në leximin e ekspertëve kjo lexohet se duhen 3/5, dhe në leximin e PD duhen 2/3. Le t’ia dërgojnë Komisionit të Venecias. Ne nuk e pranojmë këtë.

Nëqoftëse ekspertët gabojnë, kjo është një pyetje retorike. Përgjegjësia politike shprehet me vullnetin politik. Dhe vullnetin politik çdo forcë e shpreh siç e ndjen. Unë ndihem shumë i çliruar që mbështes me vullnet të plotë politik këta ekspertë. Sigurisht që kjo çështje do diskutohet. Ekspertët e këtij vendi që kanë 1 vit që merren me këtë punë, plus ndërkombëtarë, ne mendojmë të mbështesim këtë produkt. PD do një produkt tjetër, bujrëm s’ka problem.

Po çfarë do të ndodhë se PD është jashtë procesit?

Ata hyjnë dhe dalin sipas motit nën qiellin e SHQUP-it. Ne nuk ua kemi mbyllur kurrë derën. Komisioni i Venecias sipas PD-së i ka reflektuar shqetësimet e PD-së herën e parë. Shumë mirë erdhën me komisionin e Venecias.

Domethënë do shkohet me dy drafte, një draft i Ministrisë së Drejtësisë?

Nuk ka draft Ministria e Drejtësisë. Në grupin e ekspertëve janë përfshirë edhe dy ekspertë të Ministrisë së Drejtësisë. Ekspertët janë të zgjedhur nga komisioni i posaçëm parlamentar dhe janë të pavarur.

Ja ku jemi Venecia po, pse të rrimë ne të bëjme me njeri-tjetrin muhabete pa lidhje si e ka menduar Venecia? E thotë Venecia vetë, kush shkon më afër. Do vijë drafti nga Venecia dhe aty do gjejmë konsensusin. Sepse tek Venecia nuk kam dëgjuar ndonjë që thotë nuk e pranoj.

Keni qëndrime të kundërta me Metën?

Ju shikoni të kundërta aty ku s’janë. Pa le pastaj kur bëhet fjalë për një reformë si kjo. Është normale që të ketë debat, diskutime. Për sa i përket pozicionit tim ka qenë koherent nga A tek Zh edhe unë edhe Ilir Meta. Kemi mbajtur qëndrim të qartë, ky është një proces që kërkon ekspertë. Unë jam shprehur për konsensus. Konsensusi nuk është që më jep çelësat e shtëpisë që ta vendos unë kur hyn e kur del. Konsensusi është tek Venecia. Unë e kam thënë që ditën e parë, që unë të ulem me Saliun, me Lulin etj. etj., e të gjejmë mirëkuptim.  Kemi rënë dakord që Venecia është pikë referimi t’ia çojmë Venecias. Nuk është draft i Ministrisë së Drejtësisë, është i ekspertëve.

Është i qeverisë?

Ju i mendoni vetë, i thoni vetë, i komentoni vetë, i ktheni në të vërteta dhe kërkoni dhe llogari. Ekspertët e Ministrisë së Drejtësisë kanë marrë pjesë në proces dhe kanë nxjerrë opinionet e tyre dhe i kanë dhënë me shkrim. Mbi opinionet e tyre është punuar.

Ministri i Drejtësisë e pranon këtë

Ku e keni dëgjuar këtë?

Ma ka thënë vetë në telefon, madje tha dhe që mund ta thoja publikisht

Unë kam folur me ministrin në takime

Zoti Rama, ju thoni se e ardhmja do ketë konsensus politik

Se dimë. Unë them se Venecia është një premis që do kërkojë të dorëzohemi.<br />

Zoti Thano ka shkruar në media

As më shumë të ndjekësh gazeta dhe sa më shumë të shohësh se çfarë thotë media, marr një përmbledhje çdo ditë.

Në kohën që ju ishit në opozitë nuk i shihnit protagonizmat e ambasadorëve

Unë si shoh ato asnjëherë. Ata kanë gjetur pa bëjnë, sepse çtë bëjmë tjetër.

Ju po e quani pa rol presidentin Nishani?

Jo s’po e quaj pa rol. Ai ka zgjedhur të ketë një rol. Vakumi i madh ka lënë mungesa e një presidenti të Republikës, e bëjnë ambasadorët. Nuk më mbetet veçse t’i falënderoj Lu dhe Vlahutin për kontributin që po japin. Ne kemi pasur një kryeministër që e përdorte selinë e Kryeministrisë si llogore për të gjuajtur me top presidentët.

Ishit te Presidenti për takim. Cili ishte qëndrimi juaj për ato që biseduat? Nishani thotë se ju jeni përgatitur për të blerë vota.

Nëse nuk ju them për çfarë folëm, si t’ju them për qëndrimin tim. Presidenti flet për skenarë imagjinarë. Është i pari Presidenti që e mbledh këshillin e sigurisë, pasi dy të tjerëve para as i shkonin në takim e as i njihnin për komandant të FA. Është presidenti i parë pas shumë viteve që gëzon respektin institucional të Qeverisë. Më shumë se kaq ç’mund t’ju them.

A jeni i gatshëm për të bërë pazar për vota në Parlament?

Unë nuk jam i gatshëm të braktis popullin shqiptar në këtë reformë. Ose të bëhet reformë siç duhet, ose s’ka ç’i duhet njeriu. Nuk mund të bëjmë një farsë. Nevoja për vota nuk mund të bëjë prishjen e reformës. Këtu kanë ndodhur shumë gjëra, po unë s’mund t’i përgjigjem pyetjeve të tilla. Se kanë ndodhur këto që kanë ndodhur, ndaj jemi këtu ku jemi.

Nëse ju nuk do arrini konsensus me opozitën, si do ta zgjidhni?

Me nëse nuk flitet, me nëse nuk flas. Jemi të angazhuar shumë seriozisht. Patjetër që do kërkojmë konsensus, por konsensusi arrihet tek Komisioni i Venecias.

Do ishit i gatshëm të çonit vendin në zgjedhje të parakohshme nëse nuk funksion?

Prapë në qoftë se, humbasim kohë kur kemi gjëra në tavolinë për të folur.

Ju keni paralajmëruar tërmet

Tërmet do të thotë që kjo reformë të ndajë shapin nga sheqeri, ndarjen e atyre që meritojnë të jenë në këtë sistem, me integritet nga ata që nuk e meritojnë.

Ju i quani gjykatat gagarel, kryeparlamentari jo. A ndaheni këtu me Metën?

Unë jam piktor, ai nuk është. Ndahemi me ngjyrat. Unë mund të mos jem një politikan shumë i zoti, shumë profesionist, por kam shumë dëshirë t’u qëndroj besnik bindjeve të mia dhe njerëzve që më kanë besuar. Unë jam një politikan i bindjeve jo i konsensusit. Unë këto bindje kam dhe absolutisht nuk mendoj që unë kam të drejtë dhe dikush nuk ka. Aq më tepër kur ka shumë ngjyra, por përzierja e ngjyrave bashkë bën të zezën. Kjo reformë duhet ta shprishë këtë përzierje të mos kemi më të zezë në sistem.

Ambasadori Lu foli për prishje pushimesh? Kush do të shkojë në burg?

Pyesni ambasadorin Lu. Unë nuk i trembem asgjëje.

Ai foli edhe për ministra të korruptuar. Kush janë ministrat e korruptuar?

Pyesni ambasadorin Lu, në dijeninë time nuk ka ministra të korruptuar në këtë qeveri. Nëse ka, kush ka prova t’i bëjë publike. Para çdo prove unë unë nuk do ta shkarkoj por do ta kallëzoj ministrin në prokurori.

A është politika problemi kryesor?

Parlamentet nuk janë akademi të shkencave apo klubet e intelektualëve të botës. Parlamentet janë shprehje të shoqërisë. Ka njerëz nga të gjitha shtresat përfaqësuese. kështu është edhe parlamenti i Francës dhe kur jetoja atje shikoja deputetë që thosha se si ka mundësi që ky të jetë deputet në Francë. Parlamentet janë shprehje e shoqërisë. Nuk luftohet korrupsioni me propagandë dhe as vetëm me ndëshkim. Korrupsioni luftohet me modernizim. Belgjika funksionoi për 9 muaj pa qeveri. Ne duhet të ndërtojmë sistemin. nuk kemi ndërtuar një sistem drejtësie që të jetë i mbrojtur. Qeveria jonë dhe kjo shumicë po hedh bazën për të ndërtuar sisteme që kanë vetëmbrojtje nga korrupsioni. Pse nuk imagjinojmë dot ne një shqiptar në Gjermani që mund të dalë në rrugë pa rrip sigurimi? Shqiptarët deri para pak kohësh pa rrip sigurimi edhe të huajt, pse? Sistemi.

Shqiptarët që kërkojnë azil. Gjatë 2015 janë larguar drejt Gjermanisë 55 mijë shqiptarë, pas Sirisë. Ju keni thënë se nuk vinë nga Shqipëria, por nga Greqia.

Jo se kam thënë kështu.. Ju të bëni gjëmën, në një mijë e një mijë raste. Unë kam thënë se nuk janë vetëm nga Shqipëria, por dhe nga Greqia.

Është e njëjta gjë

Jo nuk është e njëjta gjë.

 (Ritransmetohet një insert me rrëfime nga azilantët shqiptar)

Asnjëherë ata që ikin nga Greqia nuk e tregojnë. Papunësia nuk është krijuar këto 2 -3 vite, por është krijuar para shumë vitesh. Dhe nuk luftohet as për 2 e as për 4 e më shumë. Kemi 170 mijë njerëz më shumë në punë, janë vende të reja pune, apo të formalizuara. Janë njerëz që kanë dalë nga skllavëria dhe paguajnë taksa. Nga ana tjetër, meqë shqiptarët s’janë pjesë e BE dhe s’janë pjesë e lëvizjes së lirë për punë, ndaj ata lëvizin për punë dhe do vazhdojnë të shkojnë. Në 2014-ën janë gati 1 milion të ardhur në Gjermani nga vendet e Be-së, Pra njerëz që ikin për punë dhe jo për azil politik. Më thoni ju mua se çfarë t’u themi?

A është kjo Rilindja?

Lëre mo Rilindjen, ça lidhje ka? Unë kam premtuar rilindjen jo parajsën. Rruga e rilindjes është e shtetformimit, e modernizimit të sistemit.

Domethënë ju nuk jeni kuptuar nga populli?

Lëreni popullin ta thotë me votë se sa i kuptuar jam unë për punën e rilindjes. Nëse nuk më kuptojnë jam unë i moskuptuari i madh, dhe do vijë dikush tjetër që do e kuptojë populli. Padyshim që në Gjermani do të bëhet jetë më e mirë se në Shqipëri, edhe në të ardhmen. Unë s’jam politikan që them renditemi të dytët pas Gjermanisë. Shqipëria nuk bëhet dot si Gjermani as për 20 vite. Është normale që në një botë kaq të hapur, të ndodhë kjo. Jemi në një fazë kur po mbjellin, dhe po bëjmë një operacion shumë të rëndësishëm. Nëse do kishim paguar dritat që në vitin 1992 nuk do ishim këtu ku jemi. Nëse do kishim investuar, apo kështu me radhë. Ne po ndryshojmë modelin e zhvillimit ekonomik. Kjo është një fjalë goje e thënë, por ka në mes një det të tërë me punë për të bërë. Edhe në bujqësi kemi një rritje të ndjeshme të eksporteve. Unë di që ne kemi rezultate të mjaftueshme edhe në këto dy vite.

Ka njerëz në burg për 30 mijë lekë?

Jemi jashtë nuk jemi në burg. Kemi ndryshuar qasjen me sektorin më të rëndësishëm që është energjia. Flasim për herë të parë për investime që do të ndryshojnë shërbimin me energji. Po liberalizojmë tregun e energjisë.

Tani jepen HEC-e si Skavica siç thotë opozita. Keni qenë në Turqi keni bërë bisedime?

Unë kam shkuar në Turqi, në Kinë dhe me kë kam mundur kam bërë bisedime hajde investoni në Shqipëri. Po patjetër që kam qenë. Unë këtë detyrë kam, unë po të mos isha, më mirë të mos jem, që mos qofsha sipas atyre të errësirës.

Atë e dini ju

A shkoi Grida në Durrës, nuk fitoi. Edhe ata kanë ardhur të shohim do fitojnë nëse jo.

A ja keni dhënë firmës turke Skavicën?

Nuk ja kemi dhënë.

A është kompania “Syzer” në listën e zezë?

Nuk hyj në çështje të dokumentacionit. Nuk ka pasur asnjë mungesë transparencë, gara është e hapur, janë të ftuar të vijnë të gjithë,. Unë kam takuar ata, të tjerë, biznesmenë, kam takuar Behgjet Pacollin, e nëse vjen ai këtu ça do thonë. Po e kam mik, e nëse vjen këtu për të investuar, të vijë të investojë. E çfarë do thonë. Sa herë lajmëron PD do bëj deklaratë unë. S’kam patur bisedime sekrete me investitorët. Unë dua të sjell në Shqipëri investitorë.

Zoti Rama doja të kaloja tek korrupsioni. Nëse keni diçka për të shtuar për Skavicën

Unë kisha për të shtuar diçka të vetme për freskim kujtese. Janë trajtuar nga këta që flasin 164 kontrata, për 439 HEC-e me të njëjtën procedurë dhe përjashto një rast të koncesionit të HEC-it të Ashtës që është bërë pa bonus në 163 raste i është dhënë bonusi dikujt që ka bërë një propozim dhe ka hyrë në proces. Nga shtatori i 2013 deri tani janë bërë 6 kontrata. Ne jemi komplet tjetër gjë. Ne nuk i japim askujt garanci shtetërore që do ta blejmë energjinë me çmim fiks. Për Skavicën, se ka dy pjesë, Skavica dhe Katundi i ri, është një projekt i riparë për të shmangur përmbytjet.

Sipas studimeve duhet vepruar kështu?

Sipas studimeve duhet vepruar kështu siç po bëjmë ne. I vetmi që ka marrë riskun është ky, që ka pranuar të ndërtojë pa paguar në një çmim fiks.

A ka shtëpi, a ka familje që nuk merr frymë lirisht, mbasi lan borxhet dhe shpëton nga rreziku që të mbetej rrugëve. Shqipërinë e gjetëm si një shtëpi me borxhe. Babai e kishte hedhur në zara. Gjetëm një radhë të madhe me borxhlinj. Unë po ju them fakte. Nuk po bëj propagandë.

Po flisni për qeverinë e kaluar

Jo unë po flas për këtë qeveri. E di pse nuk është opozitë sepse një opozitë ka një vizion të shpallur, nuk është vizion Edi Rama është hajduti i Ballkanit. Ata thanë kemi program, na e vodhi Edi Rama tani kanë leva, shishe me benzinë. Ekipi i opozitës janë këtë recituesit?

Duhet ta pëlqeni ju edhe ekipin e opozitës?

Kjo është qeveria e ikur me 1 mln vota. Qeveria e re punën më të madhe e ka të zhbëjë çfarë është bërë keq. Të pastrojë të gjitha llojet e mbetjeve që lanë ata.

160 ditë pushime, këtë e thotë PD..Transparenca. al i është përgjigjur, por nuk ka kundërshtuar ditët, por shpenzimet.

Unë mund të them shumë gjerë të vërteta për paraardhësin tim. Nuk mund të them se ka qenë një turist i pasionuar.

Në atë kohë atakonit zonjën Topalli

Lërë se ajo është kategori tjetër. Nëse do merremi numrin e udhëtimeve të ish-kryeministrit dhe të mijat, janë aty afër. Më tepër unë kam qenë në instanca shumë më të rëndësishëm. Ai sidomos në këto 3 vitet e fundit ishte i padëshiruar. Nga pikëpamja e udhëtimeve të mija personale, janë në gjysmë e gishtave të njërës dorë. Nuk është kënaqësi e veçantë të marrësh avionin e të udhëtosh jashtë, është e lodhshme. Nga pikëpamja e parave të shpenzuara, unë jam më dobët. Pasi nuk udhëtoj në Biznes-class. Vetëm kur kaloj oqeanin, se s’kam si rri për shkak të trupit dhe gjatësisë time, pasi do dal i paketuar. Do bëj skuadër me Braëen dhe Finon.

Ju keni një shtëpi pak të çuditshme

Është shtëpia ime ndaj, sepse unë jam pak më ndryshe. Jam i çuditshëm.

A është e vërtet se është 88 m e gjatë?

Sa i takon llogarive, janë të gjitha në dosjen time. Unë nuk jam vetëm, jam i martuar fatmirësisht. Po të shihni dosjen, është qartësisht e thjesht dhe shpjegon qartë. Kur Saliu thotë këto 57 motra, avokat Ngjela thotë se s’di të bëjë tri-dimensionalen. Unë kujtoja se tallej avokati, pro ka një pikëpamje reale.

 (Rama tregon një foto nga telefoni i tij)

Pse e mbani këtë foto?

Më kujton Saliun, dhe më jep kënaqësi. Është një shtëpi që është ndërtuar me materiale të thjeshta. S’ka suva, dhe s’ka kolona. S’ka abazhur, është me poça të thjesht. S’ka brenda mobilie të sjella nga firmat, dhe janë bërë me bojra nga unë. Pjesa e jetueshme është 250 m katrorë. Është e ndërtuar ndryshe, sepse është shtëpia ime. Isha pa shtëpi, e më thoshin se ka 200 shtëpi. Pastaj u bëra unë me shtëpi, falë gruas dhe e them me mburrje. Shtëpia është ndërtuar kur isha në opozitë.

Është blerë toka në atë kohë?

Jo shtëpia është bërë kur isha në opozitë.

Do riktheheni piktor?

Unë mund të kthehem shumë gjëra në jetën time të tretë.

Do donim të na ftonit në shtëpinë tuaj

Se kam shtëpinë studio, si kjo e juaja

Refuzimin tuaj e marrim me sportivitet

Është një person që është në biznes që nga viti 1991 dhe nuk është bërë biznesmen se është miku im. Kur unë jam futur në politikë, ai ishte një nga taksapaguesit më të rëndësishëm të këtij shteti.

Flitet edhe për një garë tek aviacioni civil?

Mund të fitojë 1-2-3 gara, ça të keqe ka?

Po fitojnë disa miq të kryeministrit gara në çdo vend të botës do përbënte lajm?

Ou, në çdo vend të botës. Po do përbënte lajm nëse do dilte nga hiçi dhe do bëhej biznesmen. Këtu ju keni një përgjegjësi se kriminalizoni koncepte që janë koncepte bazë. Koncesioni, bashkëpunimi me biznesin është krim më vete?!

A e dini sa mungesa barnash ka në vend?

Mos më ikni nga dega në degë. Tre partneritete publik-privat ka bërë Ilir Beqaj. Më thoni se ky njeri duhet të kryqëzohet? Ju kam sfiduar dhe ju sfidoj vazhdimisht, ju gazetarë, analistë. Më bini një dosje.

Po nuk po i bën dot këto hetime prokuroria zoti Rama?

473 mijë persona kanë bërë check up. Një hap tjetër drejt shëndetësisë falas, mjeku i familjes është falas. Kjo bëhet hap pas hapi. Check-up-i për të parë se ku është situata, gjendjen. Sot me check up krijojmë një ide të qartë të situatës.

Çfarë do të ndodhë pas kësaj?

Del ai me bllok në dorë. Vilma Nushi. Ja dha përgjigjen Andi Bushati në mënyrë perfekte. Berisha gënjen çdo ditë. Unë do isha shumë kurioz se çdo të ndodhte nëse do kisha shkruar një çarçaf kriminalizues. Ja doli prapë (Për foton e Berishës) Hiqeni çe doni?

Asnjë parti e majtë në botë nuk e bën këtë që i jep privatit shumë të tilla lekësh...

Paratë e shtetit nuk shkojnë tek privati. Ato përdoren shumë efikase tek publiku, që ti shërbejë si shërbëtor. Shrëderi është i majtë, dhe futi konceptin e financimit privat të infrastrukturës sociale. Sot në Turqi nuk ndërtohen më spitale me lekët e shtetit, por me të privatit.

Zoti Rama çfarë premtoni se do flasim për rendin, kriminalitetin, një herë tjetër.

Patjetër që do vi gjithmonë.

Ju mendoheni dhe reflektoni, shqiptari i 2016 është më i kënaqur sesa ai i 2013-ës?

Sot ekonomia shqiptare ka marrë kthesën dhe po rritet. Ekonomia për të matur kënaqësinë, e shoh kur reformat të japin reagim. Për të filluar të vrapojmë na duhet akoma shumë durim dhe shumë punë. Nuk di unë rrugë tjetër, Nëse do dini një rrugë tjetër, unë jam i hapur ta lë rrugën.

Comments

Submitted by Anonymous (not verified) on

Te thuash "nuk ka ministra te korruptuar" eshte sikur te thuash Edi Rama eshte i shkurter.

Submitted by Kevinjon (not verified) on

1, Rama: "Shtepine e ndertova kur isha ne opozite" ? Po pra po, 11 vjet kryetari i bashkise se Tiranes me lidhje oligarkike nje pallat nje biznesmen nen sjetull dhe 20 % te konto i vellait.
2, Rama: "Biznesmeni qe me ndertoi shtepine ka aktivitet qe me '91shin dhe ka qene taksapaguesi me i madh i vendit" ? Po a nuk futi ne parti biznesmenet duke e kther PSne ne oligarki dhe tani shpaguhet nderi?
3, Si eshte e mundur qe nje moderatore shmang pyetjet e rendesishme dhe merret me pyetje kalamojsh "a do na ftosh te shtepia?"??????
Turp e faqe e zeze per ket popull hajvan qe voton per kete skifoze.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.