Arkeologët kërkuan përgjigje në Facebook për këtë objekt dhe gjetën zgjidhjen

Postuar në 23 Dhjetor, 2015 14:51

Një objekt  i gjetur në Jeruzalem ka befasuar arkeologët të cilët ndonëse u morën me të gjashtë muaj nuk arritën dot të jepnin një shpjegim se çfarë ishte. U identifika se objekti ishte 24 karat flori dhe ishte metal i gjithi, por jo funksioni i tij. Meqenëse ekipi i Institutit të Antikitetit në Izrael nuk ja doli të gjente se për çfarë shërbente, u mendua një zgjidhje origjinale: objekti u postua në Facebook dhe u kërkuan sugjerime. Përgjigjen e saktë e dha një qytetar italian me emrin Micah Barak, sipas të cilit ishte një pajisje e prodhuar nga një kompani gjermane, Weber dhe quhet “ISIS Beamer”. Ajo shërben për mbrojtje nga energjia dhe është shitur online. Pajisja është 50 vjet e vjetër. 

http://www.nbcnews.com/news/mideast/mysterious-golden-object-stumps-expe...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.