DF-ZF, kinezët testojnë raketën që çan edhe mbrojtjen raketore amerikane

Postuar në 28 Nëntor, 2015 21:01

Kina ka kryer me sukses testin e gjashtë të një rakete ultra të shpejtë, që sipas disa analistëve depërton edhe mbrojtjen  raketore amerikane. DF-ZF u lëshua në qendrës e testimit raketor në Ëuzhai, në Kinën Qendrore. Ajo u transportua në kufijtë e atmosferës nga një raketë balisitike, ku u krye ndarja nga lëshuesi për t’u drejtuar në një rreze goditjeje disa mijëra kilometra në Perëndim të Kinës. Agjencitë amerikane të inteligjencës gjurmuan raketën e cila lëvizte me Mach 5, pra pesë herë mbi shpejtësinë e zërit. Sipas analistëve, raketa arrin në Mach 10 në momentin e manovrës së shkëputjes nga lëshuesi dhe me hyrjen në trajektoren e goditjes. Në shifra kjo do të thotë se ajo arrin nga 6,173 - 12,359km/orë. Nuk dihet nëse ajo përshtatet për ngarkesa bërthamore. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.