Holanda, "parajsa" e re për shqiptarët. Rekord kërkesash për azil

Postuar në 20 Nëntor, 2015 10:03

Azilkërkuesit shqiptar në Hollandë jane gjithmonë në rritjë. Sipas zyres se migracionit në Holandë IND, në muajn tetor plot 286 shetas shqiptar kërkuan azil. Raporti thekson se në dhjete muajt e parë të vitit 717 persona kërkuan azil në Holandë. Kjo bën që azilkërkuesit shqiptar të thyejnë një tjetër rekord në ketë shtet, pasi numri i tyrë është me i lartë sesa kërkesat në periudhën 2001-2014. Konkretisht në keta 14 vitë 595 shetas shqiptar kërkuan azil në Holandë.
Numri i shqiptarve që kërkojnë azil mbetet në rritje, edhe pas masave shtrenguese që ndermori qeveria holandeze. Ajopërfshiu Shqipërine në listën e vendeve të sigurta, por sic duket kjo nuk mundur të ulë fluksin. Por numri real i azilkërkuesve shqiptarë pritet të jete shumë me i lartë pasi në shumë kampe azilkërkuesit janë në pritje të regjistrimit.
Gazeta ‘De Telegraaf’, e cila lexohet nga rreth 2 milion lexues në ditë, i kushtoi së fundmi faqat të para një reportazhi të gjatë për azilkërkuesit. Gazeta renditi arsyet kryesore pse shqiptarët largohen, duke e vënë theksin te përkeqesimi i gjendjes ekonomike. Gjithashtu në ikjen e shqiptareve nga vendi i tyre, sipas “De Telegraaf”, ka ndikuar edhe mospërkrahja me ndihmë ekonomike nga shteti dhe mosofrimi i vendeve të punës.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.