Vendos Merkel, 100 mijë shqiptarë dhe kosovarë do kthehen nga Gjermania me avionë ushtarakë

Postuar në 21 Tetor, 2015 12:08

Gjermania do të përdorë avionët ushtarakë për deportimin e shpejtë të emigrantëve shqiptarë që u është refuzuar kërkesa për azil. Gazeta “Bild” raporton se qeveria do të përdorë avionët Transall dhe pilotët e Forcave Ushtarake Gjermane.

Numri I azilkërkuesve nga Shqipëria dhe Kosova që ndodhen në Gjermani llogaritet në 100 mijë persona. Por pasi ato u konsideruan si “vende të sigurta origjine”, Berlini vendosi t'i riatdhesojë shtetasit e dy vendeve, që kanë kërkuar azil në Gjermani.

Vendimi do të diskutohet në mbledhjen e rradhës të Qeverisë Gjermane dhe ka ende shumë detaje, që duhet të sqarohen mes partnereve të koalicionit CDU/CSU-së dhe SPD-së.

Këtë vendim qeveria federale e prezantoi si një paketë masash për të përshpejtuar procedurat për një dëbimin më të shpejtë të azilkërkuesve që u është refuzuar kërkesa për qëndrim në këtë vend.

Është bërë e ditur që azilkërkuesve nuk do t’ju njoftohet fare koha e kthimit, përkatësisht dëbimit në mënyrë këta të mos ikin nga vendbanimet e tyre. Përveç kësaj, kriteret tolerancës që në Gjermani njiihen edhe si “DulDung” do të rishikohen dhe do të bëhen më rigoroze.

Comments

Submitted by Rama, Jo Merkel (not verified) on

Mendoj se nuk po i kthen Agela Merkel.
Po i kthen Edi Rama.
Rama i ka folur Merkelit per hapjen e Zyrave te Punes, me aq pasion sa
merkel e ka marre sikur Rama ka hapur pune per shqiptaret,
edhe per ata qe do kthehen nga Gjermania!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.