Kissinger mendon se SHBA duhet të vendosë për rolin e saj në Lindjen e Mesme

Postuar në 17 Tetor, 2015 11:14

“Situata aktuale është shenja e fundit e dezintegrimit amerikan në vendosjen e rregullit në Lindjen e Mesme, i prishur që nga lufta e vitit 1973”, shkruan në një opinion të tijin ish-sekretari i Departamentit amerikan të Shtetit, Henry Kissinger botuar në gazetën “Wall Street Journal”. “Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë nevojë për një strategji të re dhe për prioritetet të tjera në këtë pjesë të botës”, theksoi ai. “Uashingtoni duhet të vendosë për rolin që duhet të luajë në shekullin XXI dhe padyshim që Lindja e Mesme do të jetë prova jonë e parë dhe ndoshta më e vështirë. Në lojë nuk është fuqia e Amerikës, por vendosmëria për të kuptuar dhe poseduar realitetet e reja”, shkruan në opinionin e tij për gazetën ”Wall Street Journal” ish-sekretari i Departamentit amerikan të Shtetit, Henry Kissinger.

 

http://www.wsj.com/articles/a-path-out-of-the-middle-east-collapse-1445037513

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.