Tenis: Mbërrin raketa inteligjente

Postuar në 15 Tetor, 2015 12:08

Një fillim i ri për një pajisje të re të vogël, projektuar për t’iu dhënë tenistëve një avantazh të teknologjisë së lartë. “Atletët sot më shumë kanë nevojë për të dhëna konkrete. Jemi duke krijuar një produkt i cili fokusohet në përmirësimin e rezultateve”, thotë Shot Stats, bashkëthemelues i Lavie Sak. Sak, një trajner i certifikuar tenisi dhe lojtar tenisi gjatë gjithë jetës së tij, në bashkëpunim me inxhinierin Sergej Feingold krijuan një raketë inteligjente tenisi, e cila përvecc ritmit të lojës, arrin të përfitojë dhe rezultatin e sigurt të pikëve. Fillimi e konsideron pajisjen një lojë-ndryshe dhe e quan atë sfiduesi. Duket shumë si frenues nervoz në rrjetën bazë të raketës së tenisit. Ai përfshin një altoparlant dhe ekran me prekje, i cili e mbledh informacion me shpejtësi në kohë, numrin dhe llojin e të gjuajtjeve aplikuar me top. Pajisja është e lidhur me Bluetooth, që do të thotë se përdoruesit mund t’i bëjnë sync të dhënave të direkt me një smartphone. Sak tha se aplikacioni, i cili punon në sistemin Android dhe iOS, do të zbulojë jo vetëm pikët e të dhënave, por gjithashtu do të rekomandojë, këshillojë dhe ofrojë stërvitje se si mund të përmirësojmë teknikën dhe strategjinë, ndërsa jemi në lojë.

Burimi: CNBC

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.