Reduktohet programi i stërvitjes së rebelëve sirianë, Pentagoni do të furnizojë me armë

Postuar në 09 Tetor, 2015 18:25

Reduktohet programi i stërvitjes së rebelëve. Shtetet e Bashkuara kanë ndryshuar plan, ato nuk do të përpiqen më të stërvisin grupe siriane kundër Shtetit Islamik por do të përqëndrohen në furnizimin me pajisje dhe armë të grupeve rebele të zgjedhura me shumë kujdes, sipas një përgjegjësi amerikan të Ministrisë së Mbrojtjes. AFP citon një ushtarak amerikan të Mbrojtjes të kete thenë: “Fillimisht bëhet fjalë për të krijuar njësi këmbësore, tani do të evoluojmë drejt një modeli të ri që do të sjellë më shumë aftsi luftimi”.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.