Shënim: E majta e konçesioneve, ose e majta me konçesion

Postuar në 01 Tetor, 2015 14:02

Shteti e jep me konçesion një shërbim apo një punë specifike që nuk e kryen dot vetë. Është delikate, e veçantë apo ka të bëjë me një sektor që është i ri dhe i panjohur për vendin. Atëherë hyjnë në lojë kompanitë e specializuara. Po çfarë specializimi duhet për të prodhuar lejet e qarkullimit të makinave dhe databazën për to (që ekziston ndërkaq), një konçesion i dhënë së fundi? Seria e fundit e një seriali të gjatë koncesionesh, të bën të qeshësh (dhe të qash) me të “majtën sociale dhe të prirë ndaj publikes”, kundrejt së cilës e majta në pushtet nuk ka asnjë pikë kontakti. Nga skanimi në dogana, që e nisi Berisha dhe e vulosi kjo qeveri, deri tek koncesioni i “shëndetësisë falas” në spitale dhe mjaft të tjera që duket se do vazhdojnë të jepen, rezulton që shteti në kohët e sotme nuk do të ketë të bëjë me asgjë që i kujton qeverisjen. Madje, si në rastin CEZ-DIA, shteti paguan dikë që ta bindë atë se duhet të japë paratë që i ka borxh shtetit… Tani mbetet që qeveritë dhe partitë të japin dhe veten me konçesion dhe thjesht të vjelin të ardhurat. Apo kjo ka ndodhur ndërkaq?       

a.j

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.