Europa kundër imigrantëve, por laburistët në Britani propozojnë Sadiq Khan për bashkinë e Londrës

Postuar në 11 Shtator, 2015 14:11

Ndërkohë që Europa është përfshirë nga debatet për imigracionin, në Britani, politika nuk mungon që të piketojë si përfaqësues fëmijë emigrantës. Sadiq Khan, është kandidati i Laburistëve për kryetar bashkie në Londër, ndërkohë që konservatorët mendohet se do të zgjedhin Zac Goldsmith. Khan është fëmijë e imigrantëve pakistanezë dhe është lindur në Londër. Një paradoks që provon situatën ku e ka mbërthyer veten Europa. Kështu pak javë më parë bëri bujë një intervistë e prof. të Oxford, Paul Collier me Mehdi Hasan në Al Jazeera, ku diskutohej pikërisht për përkufizimin e atij që quhet Britanik. Collier tradhtoi veten teksa la të kuptohej kriterin e racës përkundrejt atij të lindjes(http://www.respublica.al/2015/08/10/kush-është-vendas-në-britani-një-intervistë-e-sikletshme-e-prof-të-oxford-paul-collier).

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.