Holanda ashpërson masat kundër azilit. Ndërpritet strehimi dhe ushqimi për ata që nuk duan të ikin

Postuar në 30 Gusht, 2015 11:44

Është folur shumë vetëm për Gjermaninë, por së fundmi edhe Holanda, parashikon ashpërsimin e masave kundër azilkërkimit. Në planin e qeverisë është menduar edhe heqja e ushqimit apo shtretërve për ata që nuk klasifikohen si refugjatë dhe kjo do të ndodhë brenda disa javësh. “Reuters” shkruan se nismën për këtë plan e ka marrë kryeministri, Mark Rutte, që ka ndërmend të mbyllë 30 qendra rajonale të strehimit të azilkërkuesve duke nisur nga muaji nëntor. Kushtet elementare të jetës do të ofrohen në gjashtë qendra kokbëtare, por për ata njërëz që pranojnë të largohen. Të tjerët do të dëbohen. Plani është kritikuar nga OKB-ja, teksa Komiteti për Eliminimin e Diskriminimit Racor ka deklaruar se imigrantëve u duhet siguruar minimumi në mënyrë të pakushtëzuar. Por për kryeministrin Rutte kjo politikë nuk çon asgjëkundi: “Do të ishte çmenduri që t’i ofrohej strehim dhe ushqim i përhershëm njerëzve që nuk duan të ikin”.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.