10 problemet që sjellin lentet e kontaktit

Postuar në 27 Gusht, 2015 10:25

Nëse keni probleme me shikimin, ka mundësi të keni përdorur lente kontakti në mënyrë që të shpëtoni nga syzet. Njerëzore dhe të rehatshme: kjo shpikje e mrekullueshme shpëton jetën e përditshme të shumë njerëzve. Por kjo jo gjithmonë është gjithmonë e lehtë për ta “menaxhuar”. Ja 10 problemet që sjellin lentet e kontaktit.

1. Humbet shikimin I vendos dhe janë fantastike:bota është e gjitha në fokus. Më pas, parpitams nuk shikon më. Ke humbur njërin nga sytë dhe nuk arrin ta rikthesh në gjendjen e mëparshme.

2. Ajri i kondicionuar dhe ngrohja Të afrohesh pranë burimeve të ajrit është e pamundur: lentet e kontaktit ngjiten në sy dhe duket sikur nuk duan të shkëputen më.

3. Lodhja Në fund të ditës je lodhur aq shumë sa që lentet të japin edhe më shumë bezdi, dhe mezi pret që t’i heqësh.

4. Zgjohesh nga gjumi Sikur t’i kesh të ngjitura në kornenë e syrit.

5. T’i vësh në anën e gabuar Probleme për t’ia dalë siç duhet.

6. Të gabosh solucionin Rrezikon sytë me pasojë lot të vazhdueshëm.

7. Përdorimi i grimit Kujdes maksimal: grimi në qerpikë, qepalla dhe pluhurat e syve i dëmtojnë rëndë ato.

8. I humbet Kur nuk rrinë mirë, është e lehtë t’i humbasësh ato. Pasoja janë shkatërruese.

9. Shikoni çmimin Janë një shpëtim, por edhe vuajtje: sepse lentet e kontaktit kushtojnë shumë.

10. Kujdes nga duart Nëse keni përdorur diçka “balsamime” (pastë dhëmbësh) apo djegëse, mund t’u bëjë të lotoni për minuta të tëra pasi i keni vënë.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.